Termeni si Conditii

Prezentul document Termeni si conditii („Termeni si conditii„) reprezinta contractul intre dumneavoastra (“Utilizator”) si CHARTER BROKER S.R.L. (“Charter Broker”). Va rugam cititi cu atentie acesti termeni si conditii contractuale inainte de a utiliza pagina de internet a Charter Broker. Acest document se refera la conditiile in care poate fi utilizat website-ul Charter Broker, www.mementoair.com (“Site-ul”).

Accesand sau utilizand Site-ul, acceptati automat termenii si conditiile de mai jos. Termenii si conditiile se aplica tuturor utilizatorilor Site-ului.

Acest Site este detinut si administrat de Charter Broker. Charter Broker nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile din Site si informatiile primite in agentie. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

Aceasta este varianta beta a unei noi versiuni a site-ului nostru www.mementoair.com. Depunem toate eforturile pentru a va asigura de acuratetea informatiilor publicate in permanenta, insa avand in vedere ca perioada de testare a acestei versiuni nu este inca incheiata, este posibil sa apara anumite neconcordante cu realitatea. Daca observati astfel de situatii, va rugam sa ni le semnalati.

1. Drepturile Utilizatorului:

Utilizatorul Site-ului are dreptul sa vizualizeze Site-ul pe monitorul calculatorului, al telefonului mobil sau al oricarui alt dispozitiv, sa tipareasca parti ale continutului Site-ului pe suport de hartie si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.

Obligatiile Utilizatorului sunt urmatoarele :

Prin accesarea Site-ului sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):

- responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau in numele dvs.;

- aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de a incheia acte juridice conform dispozitiilor legale si de a initia orice actiuni juridice;

- garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs., dupa caz;

- neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezervari false sau frauduloase;

- interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii sau bunelor moravuri;

- obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului, cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in Site si cu exceptia cazului in care se prevede altfel in Termeni si conditii;

- Utilizatorul nu are dreptul sa foloseasca (in forma existenta sau modificata) in scop comercial continutul Site-ului;

- Utilizatorul nu are dreptul sa inlature notificarea despre drepturile de autor si/sau marca inregistrata de pe copiile continutului. Copiile vor fi facute doar conform termenilor de utilizare.

- Utilizatorul nu are dreptul de a crea baze de date sau manuale prin descarcarea pagina cu pagina a continutului Site-ului.

Solicitarile privind republicarea sau redistribuirea de continut vor fi adresate catre Charter Broker la adresa web@mementoair.com si vor putea fi aprobate sau refuzate de catre Charter Broker. 2. Conditii generale de rezervare si achizitionare a produselor si serviciilor pe Site:

Agentia de turism organizatoare Charter Broker detine licenta de turism nr. 544 din data de 14.01.2019 si polita de asigurare pentru caz de insolvabilitate, seria I nr. 52021/07.12.2018, valabila pana la data de 06.12.2019 emisa de catre Societatea de Asigurare SC OMNIASIG VIG SA, cu sediul in str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, Bucuresti, tel. 021/405.74.20. Documentele sunt afisate si vor putea fi consultate si pe pagina web a Charter Broker, www.mementoair.com.

Orice rezervare efectuata pe Site va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona Produsele Charter Broker. Daca cererea dvs. va fi acceptata si veti procesa plata, veti primi un e-mail de confirmare de la Charter Broker si veti primi un cod de rezervare si Biletul Electronic

Va rugam sa va asigurati ca tipariti aceste informatii necesare pentru imbarcare. Pierderea sau deteriorarea Biletului Electronic de catre Client nu il indreptateste pe acesta la primirea unui nou bilet, neefectuarea zborului din acest motiv cade in sarcina exclusiva a Clientului, fara ca acesta sa poata pretinde de la Charter Broker niciun fel de despagubiri.

Conditiile contractului incheiat intre Client si Furnizor si informatiile inscrise pe Biletul Electronic se completeaza cu Termenii si conditiile, precum si cu Termenii si Conditiile Furnizorului, dupa caz. Se considera ca Clientul care a intrat in posesia Biletului Electronic a luat la cunostinta pe deplin de toate aceste informatii.

Ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Charter Broker nu este responsabil pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte informatii din site.

Toate zborurile charter publicate pe site sunt in functie de disponibilitatea Charter Broker. Termenii si conditiile Furnizorului (regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene) se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Site.

In momentul navigarii dvs. pe Site, veti putea observa referiri la diferite conditii aplicabile ofertelor speciale. Acestea se calculeaza facandu-se referinta la pretul standard afisat pe Site. Va rugam sa cititi cu atentie acesti Termeni si conditii si sa luati legatura cu Charter Broker pentru detalii complete.

Termenii si Conditiile Furnizorilor pot include prevederi referitoare la regulile de transport al bagajelor, diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii sau conditii de alta natura.

Charter Broker nu este responsabila pentru costurile care pot sa apara in momentul transferurilor de la un aeroport/ terminal la altul, sau orice alte tipuri de costuri sau taxe cu caracter imprevizibil.

De asemenea, Utilizatorul are obligația de a se informa despre toate documentele pe care trebuie să le aibă asupra sa pentru a putea efectua călătoria (procuri, carte de identitate, pașaport, viza etc.) la institutiile specializate, Charter Broker neasumându-și nicio obligație in acest sens si nu asigura nicio garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare etc.). Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile acestor calatorii.

3. Anulari/ Modificari:

In cazul solicitarii anularii sau modificarii serviciului rezervat sau achizitionat, turistul nu are dreptul la nicio rambursare sau despagubire.

In cazul in care doriti modificarea unui serviciu rezervat sau achizitionat, este responsabilitatea dvs de a informa in scris sau telefonic Charter Broker despre intentiile dvs., urmand ca solicitarea dvs. sa fie solutionata fie de catre Charter Broker, in masura in care este posibil.

In anumite cazuri este posibil sa puteti modifica anumite Produse sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni, putand exista costuri suplimenatre.

Charter Broker sau Furnizorul accepta toate formele de cereri scrise. Charter Broker sau Furnizorul nu pot modifica Produsul inainte de a primi cererea dvs ferma cuprinzand toate detaliile in mod corect si complet astfel incat solicitarea dvs. sa fie considerata suficient de clara pentru a fi solutionata.

In eventualitatea modificarii unei rezervari a Produsului (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), Charter Broker isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre Furnizor.

4. Pretul si Plata:

Pretul mentionat pe Site pentru fiecare Produs include toate taxele, comisioanele, tarifele, cu exceptia costurilor care nu pot fi calculate in mod rezonabil anterior incheierii contractului dintre Client si Furnizor. Astfel de costuri suplimentare pot fi, spre exemplu, penalitati de incetare, care urmeaza sa fie stabilite atunci cand este cazul pe baza prevederilor din cuprinsul prezentului contract, a anexelor aferente si a legislatiei aplicabile.Tarifele legate de rezervarea dumneavoastra trebuie achitate in totalitate in momentul confirmarii rezervarii.

Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe Site.

Plata online cu cardul va fi procesata de integratorul de plati online PayU.

CHARTER BROKER nu are acces si nu pastreaza datele cardului dumneavoastra, plata cu cardul va fi procesata de integratorul de plati online PayU.

3D Secure inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzatorilor in tranzactii sigure pe Internet. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea Utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

CHARTER BROKER nu-si asuma nicio obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.

5. Orarul de zbor, Intarzieri, Recrutarea, Anularea zborurilor

Programul de operare a zborurilor charter este cel publicat in sistemul de rezervari, pliante sau alte forme de prezentare. Orele de zbor care apar in orar se pot shimba intre data de publicare si data la care este stabilita calatoria dumneavoastra. Orice modificare intervenita in programul de operare va fi va fi transmisă prin e-mail Clientului interesat de aceste modificari.

Inainte de a va confirma rezervarea va vom anunta orarul zborului care este in vigoare la acea data si acesta va fi tiparit pe Biletul Electronic. Daca ne oferiti informatiile de contact, noi ne angajam sa va aducem la cunostinta orice modificare referitoare la orarul de zbor. Daca, dupa ce ati cumparat Biletul Electronic, se va produce o schimbare majora in orar cu care nu sunteti de accord si noi nu putem sa va facem o rezervare pentru un alt zbor care sa va convina, veti putea cere rambursarea sumelor achitate. Vom lua toate masurile necesare pentru a evita intarzierea transportului dumneavoastra. Pentru a preveni anularea unui zbor, in cazuri exceptionale, am putea stabili ca acesta sa fie efectuat de o alta companie.

Cu exceptia cazurilor stabilite altfel in Conventie, daca un zbor este anulat sau nu se desfasoara conform orarului, cu acordul dumneavoastra, vom actiona dupa cum urmeaza: (i) Va vom transporta cu prima cursa disponibila catre destinatia dumneavoastra,in functie de existenta locului disponibil, fara sa platiti taxe suplimentare, va vom propune o alta destinatie compatibila cu cerintele dumneavoastra.

(ii) In cazul in care nu veti accepta niciuna din optiunile inscrise mai sus va vom restitui in intregime suma platita.

6. Drepturi de proprietate intelectuala:

Materialele prezentate in cadrul Site-ului si eventualele informatii transmise prin intermediul postei electronice sunt proprietatea Charter Broker sau a partenerilor sai din acest proiect, dupa caz, si sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marca si alte drepturi de proprietate intelectuala.

7. Confidentialitatea datelor: Prin acordul Dvs. exprimat prin accesarea si utilizarea Site-ului datele cu caracter personal si orice alte informatii furnizate de Dvs. pot fi prelucrate si utilizate de Charter Broker in orice activitati si

scopuri legate de marketing si in scopul realizarii de baze de date si utilizarea acestora oricare ar fi ele.

Prelucrarea datelor cu caracter personal:

Datele cu caracter personal ale pasagerului, furnizate de catre acesta in momentul efectuarii rezervarii, sunt prelucrate de catre Charter Broker pentru a fi folosite in urmatoarele scopuri: incheierea rezervarii, cumpararea si emiterea biletului de calatorie, efectuarea transportului si a serviciilor conexe, contabilitate, facturare si audit (inclusiv verificarea cardului de credit sau a altor carduri), pentru, in scopuri de siguranta, securitate, sanatate, administrativ si legal, pentru analize statistice si de marketing, pentru testarea sistemului propriu, intretinerea si dezvoltarea acestuia, pentru a dezvolta si oferi servicii, precum si pentru a imbunatati serviciul de relatii cu clientii.

Datele cu caracter personal, prelucrate in temeiul unei obligatii contractuale, sunt pastrate pentru perioade de timp determinate care pot fi consultate in Politica de confidentialitate a Companiei.

Datele cu caracter personal ale pasagerului sunt prelucrate de catre Charter Broker fiind comunicate si anumitor parteneri contractuali in vederea prestarii serviciilor contractate, Charter Broker, agentilor autorizati, companiilor de credit si emitentilor cardurilor, agentiilor guvernamentale care proceseaza datele, precum si altor companii care sunt implicate in transportul pasagerilor in cauza, insa doar în scopurile prevăzute mai sus.

Datele pasagerului vor fi dezvaluite, la cerere, autoritatilor publice, in conformitate cu legislatia in vigoare.

In contextul prelucrarii in scopurile de mai sus a datelor cu caracter personal ale pasagerului, acesta din urma are urmatoarele drepturi: dreptul de acces si dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal, dreptul de a se opune prelucrarii, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unei decizii automate (inclusiv crearea de profiluri), dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a depune plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si dreptul de a se adresa instantelor de judecata competente. Atat pasagerul, cat si persoana care efectueaza plata rezervarii biletelor declara ca au luat la cunostinta despre faptul ca agentia poate folosi datele cu character personal (nume, adresa de mail, telefon, nationalitate, data de nastere) pentru a face posibila tranzactia electronica si pentru a prelucra aceste informatii.

In cazul in care pasagerul nu doreste sa primeasca informatii, comunicari de marketing de la Charter Broker sau de la partenerii Charter Broker, acesta este rugat sa notifice Compania cu privire la acest lucru, utilizand adresa de e-mail mentionata in cadrul acestor Termeni si Conditii de Calatorie.

Mai multe detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal ale pasagerului le regasiti vizitand sectiunea Politica de confidentialitate ce se regaseste pe site-ul www.mementoair.com

8. Clauze de neraspundere:

Site-ul este un site cu continut informativ, actionand doar ca o interfata cu Utilizatorul/Clientul. Prin urmare, Charter Broker nu are nicio responsabilitate pentru rezervare sau achizitionarea Produsului.

Charter Broker nu isi asuma responsabilitatea decat cu privire la corectitudinea si exactitatea afisarii informatii lor pe Site astfel cum au fost transmise de catre Furnizor.

Charter Broker nu garanteaza in niciun fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea si integralitatea datelor si informatiilor prezentate pe Site. Eventualele neconcordante sau erori care pot aparea la un moment dat intre continutul Site-ului si informatiile reale nu implica nicio raspundere, de orice natura, pentru Charter Broker.

Datele si informatiile accesibile publicului pe acest Site nu constituie recomandari, garantii, consultanta sau angajament din partea Charter Broker.

Charter Broker nu va putea fi adusa raspunzatoare fata de nicio persoana/ entitate pentru niciun fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea Site-ului sau ca urmare a oricarei erori sau omisiuni.

Charter Broker nu-si asuma nicio responsabilitate pentru Produsele si serviciile turistice oferite de Furnizori si nu garanteaza in niciun fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea Produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site, acestea fiind influentate de informatiile oferite de Furnizori.

9. RECLAMATII

Orice reclamatie cu privire la Produse se va face in scris, in termen de 5 zile de la data producerii evenimentului reclamat.

Charter Broker va analiza reclamatia respectiva, urmand ca in termen de 30 de zile sa trimita un raspuns in scris.

10. Modificari in Termenii si conditiile de utilizare:

Charter Broker poate aduce modificari Termenilor si conditiilor de utilizare, fara a anunta acest lucru anterior in continutul Site-ului. Va rugam, deci, sa recititi Termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest Site. Utilizarea Site-ului de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor Termeni si conditii, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a Termenilor si conditiilor modificate.

Aceste reguli sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Incalcarea prevederilor acestui document constituie o violare a drepturilor Charter Broker si poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau, dupa caz, penala a persoanei in culpa. Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare a Site-ului vor fi supuse spre solutionare instantelor judecatoresti.

Acest Site poate contine link-uri catre diverse site-uri. Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara site-ului www.mementoair.com si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale noilor site-uri accesate.

Descoperă grupul de companii Memento:

Christian-tour-logo
Memento-bus-logo Hello-Romania-logo

Site-ul MementoAir.com este operat de:

Charter Broker SRL

Licenta Turism nr. 544/14.01.2019

Brevet Turism nr. 13278/30.01.208

Cod fiscal: RO7166273

Reg. Comertului: J40/2423/2015

Polita asigurare nr. 52028 / 07.12.2018 - 06.12.2019

OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP SA

Contact

021.270.00.98

rezervari@mementoair.com

Link-uri Utile

www.anpc.ro

www.mae.ro

www.politiadefrontiera.ro